Tine-ti Catedrala, Neamule !!

Tine-ti Catedrala, Neamule !!

Tine-ti Catedrala, Neamule !!

0 comments 📅25 March 2020, 21:20

Ma intreb acum, in vreme de potop, unde-i salvarea? Nu aia cu nino-nino a lui Arafat, ca aia vine sigur si nu sta sa te dai tu la o parte in trafic, in timp ce calci ambreiajul numai pe jumatate.  Aialalta. Aia cu filosofie si mit, aia cu O fi- N-o fi, ca la Alba Neagra in fostele parcari de autocare, de pe autostrazi capitaliste de dupa ‘90. Aia care te prinde ca speli in zi de sarbatoare, aia care te prinde cu chilotii in vine, fara spovedanie si cu oua vopsite cu carioca, ca nu mai sti reteta aia veche cu foi de ceapa rosie.
Unde-i salvarea de la baietii catolici? Unde-i Vaticanul? In mod evident tot acolo, Covid-Free… Unde-i salvarea de la baietii ortodocsi, poleiti bine si unși si miruiți si mituiți de toata productia Porsche?
Nu, nuuuu salvarea aia care se roaga la microfon pentru salvarea globului. Din alea stim si noi, stiu si cersetorii din Paris si curvele de pe centura cand le dai bonuri de masa ca n-ai decat carduri la tine. Eu vorbesc de salvarea pecuniara. Da, aia cu banii la vedere, cu strigatul in gura mare a darului ca la nuntile oltenesti, cu cecul completat de Inalt Prea Sfinția Sa catre spitale care, ce sa vezi, nu doar ca nu mai au soluții biocide, nu mai au nici hartie igienica, ca le-ai cumparat tu la bax, oropsitule hameș, ce-ai crezut ca ramai si fara apa calda la vila cu balcoane de inox.
Vreau sa vad unde-i Zeciuiala Vietii Noastre? Unde-i Zeciuiala care sa garanteze, de la Islam pana la Creștinism si cretinism deopotriva, ca in vremuri tulburi, apele astea in care ne scaldam pot  fi macar sterile si ca Arca asta a lui Noe poate sa transporte acum salvare in medicamente si medici care traiesc ca sa mai salveze o viata, si inca una, si inca una…
Vreau sa vad conturi catolice si ortodoxe goale si râuri de echipamente cu sigla bisericii de unde vin… Vreau sa vad Catedrala Neamului scoasa la licitatie ca sa mai avem un neam.
Ne-am obisnuit sa se roage altii pentru noi, ne-am obisnuit sa platim zeciuiala tocmai ca sa nu ne mai rugam noi. Ne-am facut cruce in fiecare biserica de lemn sau aur , la fel: pios, ca deh, trufia ne strica, si am mai scos un Iorga ca sa fie bine… Acum e rau, se moare aici jos, iar acolo sus in turnurile de fildes se sta si se roaga pentru neam, pentru ca, desigur, Holera a trecut cu un rozar zis cap-coada. La fel si Gripa Spaniola. Ce sa vezi, n-a trecut holera nici azi, si nu va trece nici maine, nici poimaine.
Covidul o sa treaca, se stie.
Sper doar ca, acum in post si dupa Inviere,  sa mai aveti cine vă plati zeciuiala. Sa mai aveti pentru cine vă ruga sa va plateasca reviziile la Porsche. Sper sa invie si neamul meu, sper sa se ridice si neamul meu si sper sa vada si neamul asta al meu, leneș pâna si de a trage concluzii, ca obrazul vostru gros nu va merge de multe ori la apa. Nici macar la Iordan.

Share this article:

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.