Karaoke sucks!

Karaoke sucks!

Karaoke sucks!

0 comments 📅17 March 2015, 21:39

… trebuie sa incept prin a mentiona ca sunt un gurmand al karaoke-ului, doar ca il vad putin altfel decat majoritatea (sper sa fiu contrazis aici) consatenilor mei romani. Prin karaoke ma refer si la freak-show-urile gen Vocea Romaniei unde o gramada (efectiv gramada) de concurenti vor sa fie vedete guriste.
Modelul -daca nu ma insel- a fost preluat din China unde … oricine poate emite mai mult de 2 note sau poate scuipa intr-un mod nou si … nu, doar nou – este vedeta pentru proverbialele 15 minute.
Tragedia romaneasca e ca noi am dus-o la rang de cultura: am pierdut partea de distractie din karaoke si am inceput sa ne dam talentatii dracului! Fiecare bar de karaoke -si acum cam toate barurile mai pe val au karaoke- sunt pline doldora de frustrati care vor sa arate ca au voce! Melodia nu mai conteaza! Conteaza doar “sa faci melodia a ta” – dupa exprimarea unui trist batran arbitru de astfel de eveniment (care a ajuns acolo tragan de de ultima farama de faima- ca un Cotabita modern cu prosoape de hartie). Ca sa fim pe aceeasi lungime de frecventa “a face melodia a ta” inseamna ca exact in momentul ala in care iti dai seama ca ai fi pe melodie (undeva pe la sfarsitul unei strofe) sa “bagi o terta”. Vei arata ca -desi cunosti melodia respectiva- iti permiti sa improvizezi intr-un mod neasteptat de previzibil pentru ca urmatoarea strofa sa fii smerit exact in masura si notele pe care saracul artist original le-a visat, transpirat si scris in modalitatea LUI perfecta de a face asta. Dar pentru tine nu conteaza! Misiunea ta nu este sa transmiti emotia piesei. Asta e pentru amatori! Scopul celor
4.3 minute pe care le ai pe scena este sa arati ca tu ai voce! Ca tu esti un gurist desavarsit si ca tu suferi doar de nesansa sa nu te fi nascut inainte de respectivul artist pentru a fi inventat aceeasi melodie care -sa fim seriosi- oricum ai primit-o in sange la nastere.
Nu mai conteaza melodia si ce emotie voia ea sa transmita! Asta e intr-un plan tetrtiar precedat de dorinta ta de a arata ca “esti artist, frate!”. La sfarsitul melodiei tu nu mai stii despre ce era vorba si despre ce ai cantat! Tu esti fericit ca in “hi-hi”-ul ala ai aratat intregii lumi … (pretty much) “ca ai valoare”.
Nu te intereseaza faptul ca din punct de vedere muzical tu nu existi; sau ca in fiecare conservator, liceu muzical sau clasa de canto exista cel putin 10 oameni care pot face ceea ce faci si tu … din greseala! Nu, tu esti vedeta in seara aia, si acutele duse in penibil pot demonstra treaba asta!
Muzica insa te va iignora complet, si tot Chris Isaac va fi cel care va fi adus un tribut zeului muzicii, nu tu!
Avem o caruta de vedete si putini artisti.Vocea Romaniei e plina de oameni care vor sa fie vedete fara a avea nimic de spus. Parcursul normal e altul: ai ceva de spus din punct de vedere muzical, faci chestiunea asta pana iti iese sange din coardele vocale, si – ca o consecinta- vei ajunge vedeta. Nu invers! OK, e posibil sa castigi un concurs de “inexistenti” ca tine, ai juns pe culmile dezvoltarii vocii si …. acum ce?! Acum nimic, pentru ca tu nu ai nimic de transmis! Bravo, esti “vedeta:”dar .. acum… fa ceva al tau! Mnope! Nu poti! pentru ca tu
nu esti Michelangelo, tu esti tipul care uneste numerele si la sfarsit e orgasmat ca a desenat o girafa!
Si nu, nu e doar urcarea ta in lumea muzicii! Nu vei face cover-uri pana cand  BUF: Euterpa se indragosteste de tine si te ia inspiratia ca un fel de vomitat! Nu! Studiindu-i pe altii -cel putin in muzica- te vei troglodi in “de aici faci asa” si “asta trebuie sa se continue cu asta”. Schluss!
Odata ce prietenii tai au famnilii si se preocupa cu lucruri cu adevarat importante pentru ei -rezerva ta de fani s-a epuizat si tu nu mai insemni nici macar nimic. Punct! Asta a fost!
Termin minunatia asta de …put al gandirii cu doua rugaminti:
1. Daca ai un prieten care are o trupa si canta ca pwoola (scuzati-mi Franceza) nu-l incuraja doar pentru ca “e de-al meu si il sustin”! Feedback-ul mincinos naste monstrii!
2. Karaoke e locul unde te duci sa te dickstrezi! Daca erai bun si aveai ceva de impartasit – cantai pe Wembley! Asa … canti la karaoke! asa ca … hai sa lasam orgoliul la o parte si la karaoke sa ne simtim bine constientizand ca -din nou- din punct de vedere muzical NU EXISTAM!

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.