minte-mă frumos

minte-mă frumos

minte-mă frumos

0 comments 📅12 February 2015, 21:52

minciuna și rolul ei. …aș putea scrie o carte, cum de altfel, am putea să o  scriem noi toți, dar mă voi limita la câteva amintiri și la ceva în plus.

am citit în copilărie aventurile baronului munchhausen și am fost fascinată. știu că îmi răsuna în urechi povața părinților “să nu faci ca el”, “minciuna este un lucru rău, vei fi pedepsită pentru ea”. recunosc că eram deseori pedepsită. cel mai des mințeam că îmi mâncam pachețelul la școală sau la grădiniță, când de fapt, la o curățenie generală, mama găsea după șifonierul imens o sumedenie de pachețele cu mâncare aflate într-o stare generală cumplită. știam, trei zile nu aveam voie la joacă. dar imediat urma și teoria potrivit căreia ar trebui să fiu recunoscătoare că am ce mânca, pentru că sunt alți copii din țările mai sărace care nu au nici măcar o bucată de pâine sau un cartof pe zi….eram foarte impresionată și le-aș fi dat toate pachetele mele cu mâncare. cel mai cumplit mi se părea să arunc pe furiș  laptele proaspăt de vacă, cu smântâna ca untul….după o vreme, sătui de atâta pagubă, părinții mei au renunțat să-mi mai dea  să beau seara lapte cald, înlocuindu-l cu ceai.

mamă, să știi ca am apreciat foarte mult poveștile și benzile desenate cu popeye marinarul, cu spanacul lui care îl făcea mare și tare, cu brațul de fier. ți-am înțeles strategia după câțiva ani, dar deja îmi plăcea spanacul și era păcat să nu îl mai mănânc,  cu toate că nu am reușit să ridic sacoșe grele, să mă lupt cu bătăușii clasei sau să excelez la alte minunății ce implicau forța fizică. îmi dau seama că te-ai chinuit foarte mult să mă faci să mănânc toate ierburile aducătoare de sănătate, (la un moment dat intraseși în pană de inspirație)  dar să știi că ți-a reușit, pentru că sunt aproape vegetariană…am zis aproape,  pentru că mai dau iama din când în când la un grătar, la o șuncă fiartă sau la o afumătură…..moderat, cum îi stă bine unei femei care își respectă silueta (sâc).  și de fapt, tu, mama mea, mă mințeai frumos, dar nu ai fost pedepsită. chestia aceasta “cu minte-mă frumos” e sădită, bag de seamă, din fragedă pruncie.

oare tot așa au învățat și bărbații să mintă frumos? întrucât unii dintre voi, prieteni dragi și cititori,  ați lăudat recomandările de mimosă, dar mi-ați spus, pe șleau, că nu sunt savuroase, mai bag ceva de bărbați și femei….că doar vin la pachet, nu?

așadar, bărbatul a învățat de-a lungul evoluției care sunt minciunile cu lipici la femei, care sunt minciunile care opresc avalanșa de vorbe ale unei femei și care sunt minciunile cotidiene, absolut necesare într-o relație cu o femeie. stați liniștiți, dragi bărbați, pentru că și noi am învățat, la rândul nostru, care sunt minciunelele ce trebuie administrate cu grație ca să vă determinăm să faceți ceva. (vi se pare cunoscut: ce frumos lucește baia, nici eu nu puteam să o fac așa …lună).

recunosc, nu vreau sinceritate 100% când e vorba de kilogramele mele, de modul în care arăt dimineața sau după o zi sfâșietor de grea. nu vreau sinceritate când îmi anunț consortul că trebuie să mergem la ai mei și îi cer părerea asupra acestui aspect (am exagerat acum, de dragul scriiturii)….

minte-mă frumos! așa, de parcă ar fi prima oară. femeia apreciază o minciună bine plasată, din politețe sau din curtoazie.  evită ridicolul, înțelege și ia ca atare informația, însă trebuie fin  gândită și administrată.  când adevărul lovește în plex și îți taie răsuflarea, poate ar fi mai bine  să se administreze eșalonat, la modul elegant. e valabil pentru  ambele sexe!

minte-mă frumos, dacă tot nu poți să-mi spui adevărul, măcar să știu că îți pasă și că  te-ai străduit puțin.

 

Share this article:

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.