Mandru vs multumit

Mandru vs multumit

Mandru vs multumit

0 comments 📅09 May 2014, 06:48

… nu conteaza cum , am intrat pe youtube-ul nostru cel de toate orgasmele, si am dat de melodia atasata alaturat. nu atat melodia e relevanta, cat commenturile. O sa reproduc cateva(prin reproduc se intelege complicatul proces denumit romaneste “copy-paste”):

Ne`ar trebui si noua un dictator .. sa ii deporteze pe toti ungurii si tiganii afara din tara asta frumoasa dupaia sa se ocupe de sistem nost politic si economic … Tiganii intre ei is toti tigani (sa nu le zici romani cumva) dar prin Italia toti se dau romani … Si de unguri sa nu mai zik .. Popor de poponari pe cale de disparitie .. Inapoi in HUN-GAY-RIA cu voi k oricum nu va plac romanii la niciunu .. in adancul vostru toti sunteti niste sovini meschini Pace(numai romanilor) … RUPE PIESA

Dragi romani … un presedinte nu poate schimba sistemu asta de cacat care ne conduce tara .. da sunt politicienii niste parsivi si hapsani ignoranti .. dar principalii inamici ai acestui neam sunt BOZGORII si tiganii care numai rau ne`au facut de`a lungul istoriei .. si problema principala a romanilor este ignoranti si indiferenta … prea putini sunt aceia care ar muri pentru acest neam si pentru urmasii nostrii …

Tot aud chestii de genu’ asta : “dusmanii tarii sunt …” “tiganii si evreii astia imputiti”… vorbe venite de la niste tipi care de cele mai multe ori merg pana la a se da neonazisti, cand ei nici macar nu au citit Mein Kampf sau vreo fituica macar despre nazism, dar io stiu ce unchi mai “cool” de la un oras mai mare din zona le-a zis lor ca “singurul lucru care nu e ok in romania sunt evreii si tiganii si- cum am putut sa uit- “bozgorii” aia imputiti care sunt “dusmanii” nostrii” prin nu stiu ce bucla a codului genetic si de care daca am scapa, totul ar fi ok, nu ar mai veni nici inundatii sau cutremure, politicienii nu ar mai minti, ar disparea conceptul de spaga, ba chiar ni s-ar plati de catre zana maseluta chiria si intretinerea.

Niciodata nu mi-am imaginat ca Romania este o tara manelista (tara manelista nu tara cu populatie preponderent manelista) care are nevoie neincetat de dusmani… Adica … nu l-am vazut niciodata ca dusman pe Ianiko – colegul meu de banca din 5-8 care doar dintr-o discutie accidentala mi-am dat seama ca e ungur (ungur este un alt cuvant pentru bozgor) la sfarsitul clasei a 8-a; si chiar si atunci … nu era mai putin roman decat noi-restu’.

Ajungand la problema patriotismului, o gasesc cel putin stupida: Mi se pare un cuvant INUTIL. Cum poti sa spui: “Sunt mandru ca sunt Roman!”??? E ca si cand ai spune sunt mandru ca am parul blond, sau ca am ochii albastrii – nu-i ca si cand ai avea incotro sau ai fi facut ceva pentru isprava asta.

Fraza “sunt mandru ca Stefan cel Mare a batut pe Turci la … [io stiu unde] si a facut [io stiu ce] o traduc (din ipocrizie direct in romana) cu “sunt mandru ca pe cel mai mare erou al (sau unul din cei mai mari eroi ai ) neamului meu il cheama Stefan. Atat!

Intr-adevar, simt ceva inspre … chestia asta, dar nu mandrie. Eu as spune ,cu toata sinceritatea, da, sunt multumit ca Stefan cel Mare ….; nu ma deranjeaza; foarte frumos ce a facut el.

Toate popoarele au eroii lor, si de multe ori tiranul unuia este martirul celuilalt. Sunt constient ca daca ma nasteam in alta tara, un tip cu merite sensibil asemanatoare cu Stefi s-ar fi chemat Istvan, Gyuri, Arthur, Sinbad sau Til Eulenspiegel daca nu gasim altceva. Si atunci de ce sa “ma mandresc” cu loteria asta?

Treaba asta cu patriotismul mie imi suna mai mult a “nu se mai scoala, dar uite ce frumos atarna”:

Ce conteaza ca traiesc rau -chiar prost- , ca nu imi ajung banii pentru mine, si am mai si turnat vreo 3 copii, ca sunt un betiv infect la fel ca si tot cartierul meu inecat in bautura datorii si -daca mergi pe alta strada decat cea de la drum- chiar in rahat?!

Eu sunt roman, si romanii sunt neam mandru (mi-a spus un prieten);

  • conteaza ca Stefan cel Mare i-a batut pe turci in o mie x sute(intre 2 betii si 3 violuri), nu ca ne-a intrat in reflex sa ne tuguiem buzele ca pentru o felatie de fiecare data cand auzim ca vecinul nostru este american, neamt sau arab(dupa care il si bagam in pana noastra de cretin ca nu ne da nimic pe gratis);
  • Conteaza ca “muntii nostri aur poarta”, ” noi avem toate tipurile de relief” si “noi suntem printre putinii care citim cum se scrie”, nu ca aurul il dam lui Gabriel care ne lasa in urma dealuri moarte, ca defrisam cu exaltare pana ne fugaresc dealurile casele la fiecare ploaie mai sanatoasa, si ca avem politicieni ca vadim tudor, elena basescu, dolanescu, dragnea si irina loghin?!?  In final ce conteaza toate astea?

Noi am dovedit atunci (la 1600…) ca suntem tari (mi-a zis un prieten)… nu mai avem nimic de demonstrat, asa ca lasati-ne-n …. saniuta si in pinguinul nostru!

Share this article:

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.