Ziua in care BOR a castigat

Ziua in care BOR a castigat

Ziua in care BOR a castigat

0 comments 📅28 May 2020, 10:36

…da, a castigat. Si nu impotriva statului, cetatenilor gay sau a vreunui grup de creduli inocenti care -citind biblia- cred ca are vreo legatura cu biserica.

Nu! A castigat in fata insasi divinitatii! Dumnezeu a fost fortat in 26/27 Mai sa se recunoasca invins de aceasta institutie: a trecut de la atotputernic, atotstiutor, un demiurg in adevarata putere a cuvantului – la duh din sticla pe care il poti conjura dupa bunul plac.

BOR a aratat in 2020 ca nu si-a pierdut abilitatile de acum 2000 de ani si inca poate re-rescrie sarbatorile dupa bunul plac si ca -pe langa abilitatea de a sfinti aleator lucruri si oameni- mai are si abilitatea de a scoate din joben sfiniti, sarbatori si … dumnezei.

In noaptea de 26 spre 27 Mai 2020 – srhiepiscopul Tomisului, exageratdesfintitul Teodosie, a oficiat o a doua slujba de Inviere la mai bine de o luna dupa Pastele Ortodox.
De ce? pentru ca poate! Si in aceasta masurare a sfintelor boase – Teodosie a iesit invingator nu numai infata lui Dumnezeu, dar si in fata mai marilor BOR care – desi “s-au delimitat” de a doua (a treia chiar daca o numaram pe cea Catolica) inviere – l-au lasat in pace pentru ca … la fel ca la o posta, la guvern sau BUG Mafia – totul in BOR se bazeaza pe co@ie.

…asa ca… Teodosie a pocnit din biciul sau, Iisus a aparut ca la comanda si a trebuit sa sara smerit prin cercul de foc de trei ori precum i s-a comandat.

Teodosie a avut grija sa arate tuturor ca Iisus nu mai e scopul Invierii ci mascota ei. Lumea care se strange nu se strange acolo ca sa celebreze ziua in care (chipurile) Iisus a inviat, sa isi marturiseasca nimicnicia in fata lui Dumnezeu si sa plece acasa cu infatisarea fizica a Luminii pe care o cauta in toata viata lor. Nu, sarbatoarea Invierii este un “happening” marca BOR in care Iisus este doar unul dintre punctele secundare de pe desfasurator, care -dupa ce este folosit- este sters cu grija si bagat inapoi in tolba spre a fi folosit si data viitoare dupa pofta – ca un cutit de intins unt, o caciula vara sau … o racla cu moaste…

De mult aveam sentimentul asta despre biserica … de orice tip (intalnit de mine) ar fi ea: sa fim seriosi, biblia este o colectie de texte ciopartite dupa bunul plac al barbatilor in fusta – la fel cum un indragostit stangaci al anilor ’90 inregistra o caseta cu melodiile care stia el ca ii plac fetei iubite, sau care i-ar fi transmis mai mult sau mai putin subliminal “be my lover”.

Sfintii sunt alesi de popi si asignati anumitor categorii de oameni dupa bunul plac. Astfel, sf. Nicolae s-a trezit patronul marinarilor, negustorilor, arcasilor, hotilor care regreta copiilor si studentilor. E cam ca si cand Dumnezeu are echipa lui de fotbal si vine un tip ca Becali si ii tot baga oameni in echipa: “Hai hai, ia-l si pe asta – joaca acolo si are el grija de marinari, negustori si … alte lighioane. Ce, nu mai ai nevoie de jucatori?! Hai ca mai intra unu’ … ii baiat bun si mi-o construit biserici … unde e loc de 300 mai e loc de unu’, hai-hai, ca nu-i dupa tine!”

Pe langa faptul ca biserica (in special BOR) este singura organizatie care in 2020:

  • permite femeilor sa ajunga doar pana la nivelul de femeie de serviciu
  • indeamna la ura fata de (multe) categorii intregi de oameni
  • nu plateste impozite, primeste subventii si ignora legi
  • detine monopol recunoscut si reglementat asupra unor obiecte (cruculite, lumanari, icoane, etc.)

… pe langa toate astea mai e si independenta chiar si de Dumnezeu. Dumnezeu e irelevant, pentru BOR… e doar o scuza pe care o invoca din politete si din obisnuinta mai mult decat din nevoie.

Dupa episoadele in care BOR a permis si chiar instigat oamenii la puipat de moaste -ignorand astfel tot ce este Crestin- am crezut ca am ajuns la nivelul maxim de scarba pe care o pot acumula fata de BOR si de gaunosul Daniel – preaentuziasmatul care o conduce. M-am inselat!

Ai castigat, BOR! Dumnezeu a pierdut in fata ta ce nu a pierdut in fata retoricii lui Nietzche. Blestemul meu ramane: in ziua in care veti fi umplut pamantul de biserici mari, aurite si “sfintite” prin formulele voastre magice – in ziua aceea le veti gasi goale; goale de sens, goale de Dumnezeu si goale de oameni!!!

Share this article:

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.