Calatorie esuata

Calatorie esuata

Calatorie esuata

0 comments 📅05 June 2017, 13:22

pentru ca nu am scos nici o carte inca, si de asta – spre deosebire de existenta unor eventual urmasi – pot fi foarte sigur – sunt foarte sigur ca ati cunoscut si voi pe cineva online.

E treaba aia in care vezi, iti place, si – dupa sesiuni intregi de”codire” iti faci curajul sa iti asumi rolul de Catherine Tramell, apuci tremurand de manerul ice-pick-ului si lovesti puternic in fereastra de chat… doar ai citit si tu ca prima impresie conteaza si nu ai vrea sa o dai de gard din nou.

Evident, vei arunca in respectiva cu cea mai inteligenta replica de care creierul tau va dispune, facand o salata de citat filosofic cu cel putin 2 cuvinte latine sau frantuzite, vei aminti si de BMW, de cel mai semet sfant de care ai cunostinta, si … la sfarsit pui si un smiley ca -daca nu-i place- poti scoate jokerul “am glumit, mai, tu chiar nu ai prins-o pe asta?!”

In cazul meu – toate astea s-au intalnit intr-o poezie speciala care mi-a transhumat filosofic lobii creierului ca o cometa de inteligenta, romantism si “douiosenie” – la sfarsit baguind tremurand pe taste: “topor”.

Yup, cel mai intligent lucru care mi-a trcut prin minte a fost “topor”… ceea ce totusi e mai bine decat clasicul “ce mai faci frumoas-o?!”.

Va dati seama ce sfortare sisifica a urmat pentru a sterge gustul de “topor” de pe buzele primei conversatii?! Probabil ca Eminescu, Kant, Kirkegard si alti fotbalisti de genu’ – daca ar fi avut ocazia sa imi priveasca sfortarile ar fi aplaudat, mi-ar fi strans mana si m-ar fi chemat la un gratar facut din manuscrisele lor de-acum devenite plagiat retroactiv.

OK, momentul in care ajungi ca zilnic – derby-ul tau emotional sa fie conversatia cu dansa … incepi sa te intrebi daca nu cumva vaca din Milka avea dreptate si nu tipele din Sex and the city, si .. daca nu cumva chiar exista Cineva facut special pentru tine de vreun zeu semet in uzinele lui luminoase si … tunata mai apoi in atelierele vesnicului sudor de la subsolul Cladiri.

Adica … ati castigat deja un razboi impreuna – un razoi inceput cu toporul si terminat cu mult mai eficienta arma “Bunza seara, iubito”…. Inceput brutal, stangaci si pripit, si terminat duios in surle si trambite in timp ce restul rasei umane aplauda resemnat acceptandu-ri rolul de figurant.

Si daca s-ar putea trage cortina aici ar fi superb, da’ … sudoru’ nu doarme – a stricat mecanismul cortinei si s-sa instalat nesimtit in locul sufleurului. Sta acolo, rade si -neauzit de public- iti spune ca nu poate sa fie asa; Din faptul ca tu esti imperfect nu se poate sa existe o femeie perfecta, si ca singurul mod in care poti fii linistit si sa treci peste momentul asta care-ti strica imaginea (autoasumata sau nu) de adonis impietrit, incantand si inspirand privitoarele, dar el pastrandu-si interiorul inert, semet si neatins (dap, clar autoasumata 🙂 ).

Si -chiar daca nu-ti place de el- trebuie sa-i dai dreptate! Esti la ceva mii de km departare si de-asta o vezi perfecta!!! Asta trebuie sa fie!! Eh, si cand o problema este constientizata trebuie inceput lucrul la rezolvarea ei, nu ?!

Organizezi o excursie, si planuiesti inca de pe drum modul in care ii vei demonta frumusetea … sau inteligenta… sau … gusturile muzicale, Dumnezeule, alegerea e atat de variata incat cu siguranta te vei distra facand-o:

Sanii nu au cum sa fie perfecti – sigur sunt aplecati cu cativa microni unul spre altul ca papusile din Sesame Street, sau … sau poate e cracanata si merge ca un cowboy care si-a pierdut calul dar inca nu a observat asta… sau … sau …. cand o vei lua in brate o vei simti ca pe o scandura sau ca si cand l-ai imbratisa pe Kaizer Soze… sau … sau …. sau pur si simplu vei hotara ca parfumul ei e stupid, si gata: problema va fi rezolvata!!

Dap, tot planul e facut, e doar o chestiune de timp si sigur ai gandit toate variabilele posibile!!!

Doar la intoarcere iti dai seama ca ai uitat cel mai important lucru pe care trebuia sa-l stabilesti, dar e Ok, nu aveai de unde sa-l prevezi – la fel cum nici Don Quijote sau orice alt viteaz premergator al tau nu l-a gandit: CE FACI PE DRUMUL DE INTOARCERE AL UNEI CALATORII ESUATE?!

Share this article:

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.