Promovam incultura

Promovam incultura

Promovam incultura

0 comments 📅05 November 2013, 15:27

Am asistat la o discutie la care  sunt sigur ca a aluat parte toata lumea care citeste aici, pentru ca suntem toti niste  carturari prin multinationala noastra  si -vorba aia- ne pasa de lumea pe care o lasam mostenire si in care vor barbota zilele minunatele noastre odrasle – intelectuale si ele (la ce pedigree bestial au!).

Toata crema societatii (n.r. noi astia desteptii) suntem oripilati, si facem matanii sfintite cand vedem cum la acel televizor cu care “aia” ne manipuleaza se promoveaza doar incultii, parvenitii si … prostanacii (ca nu mi-a venit alt cuvant in scafarlia mea de ‘teligent) precum Gigi Becali, Adrian Mutu si Sandra Romain.

Suntem de-a dreptul juliti de prostiile care sunt indesate pe gatul intelectual al copiilor nostri avizi de desene animate cu Schopenhauer, talkshow-uri cu Speedy Gonzales si documentare despre nemurirea sufletului in Catedrala Nemuririi neamului (ocazie cu care ne-am prins de ce hala respectiva a fost proiectata in glorioasa ei scara)

Nu se mai poate! nu asta vrem sa vedem! Nu cu asta ar trebui sa se mandreasca Romania, ci cu matematicienii gloriosi, intelectualii de prima mana si … eu stiu … pisicile bine dresate. Rusine! Rusine ca defilam cu astfel de personaje!

Haideti -din nou- sa o luam ca pe un exercitiu de gandire si sa ne imaginam ca suntem acel extraterestru care are un interes morbid pentru umanitate si ne observa:

Adrian Mutu – un personaj foarte ciudat care a urcat pana la cel mai mare nivel in profesia lui, i-au deraiat narile de pe directia “cea buna” si a ajuns pe partea Asa nu! a gazetei de perete, DAR a avut puterea sa se redreseze, si sa ajunga din nou unul dintre cei mai buni plimbatori de minge. Pai … nu asta ar trebui sa fie icon-ul “luptei anti-drog” ?! Haideti sa nu ne mai dam mai jidani decat Rabi si sa il punem pe baiatu’ asta sa explice mintilor tinere si  avide de senzatii tari toate aspectele probemei: “Da, sa-ti pudrezi nasul e bestial!” ca doar nu se drogheaza lumea ca te simti nasol “DAR – te duci dracu’ profesional, devi pana in final o rama, si … nu mai ai bani nici de “cola” ”

Nu am inteles niciodata cum au putut sa-i puna pe mimozele aghiasmice de Animal X, 3SE  si cine mai era in rahatul ala de melodie; e ca si cand l-ai pune pe superbul de pe Tg. Ocna sa recomande oamenilor sa nu citeasca Schopenhauer, sau pe Fuego sa blameze muzica… nu au nici o legatura cu chestia despre care vorbesc! Nu, dom’le! Pune-i pe Parazitii  sa spuna nu drogurilor, pe Ponta (clar e user) sau … pe Adi Mutu! Il transformam in stindard al luptei impotriva senzatiilor tari! Il jupuim si-l facem drapel!

Gigi Becali – un om de afaceri (nu, nu intram in discutia aia! e un tip care cumpara chesti si vinde chestii e comerciant si -deci- om de afaceri) care exceleaza in domeniul sau. Dumnezeule, tipul a gasit din greseala 1000 de Euro in buzunarul uniformei de inchisoare! Ce semn mai bun de prosperitate mai bun ne trebuie?!

Dumnezeule, tipul e o compilatie din toate capeteniile noastre de trib care s-au perindat de-a lungul timpului la carmuirea “tarisoarei noastre”. Dupa fiecare “batalie” regurgiteaza cate o biserica! Intre 2 felatii in directia lui Voiculescu baga si 3 Ave Maria! Singura diferenta e ca bisericilea alea inutile le face din banii lui si nu rupe spatele oamenilor pentru ca asa a hotarat el, si scribii care ii trec faptele si vorbele in analele istoriei romanesti sunt muuult mai exacti in reproducere decat cei care l-au zugravit pe Mihai Viteazu’.

Cei doi:

Nu stiu bine gramatica?

Nu au pasiunea lui Plesu pentru citit?

Nu este tocmai eligibil pentru un doctorat?

Si ce?!

El face parte din lumea care nu are nevoie de asa ceva! Cate oi are Plesu, de cate ori a gasit 1000 de euro uitati in buzunarele pijamalei, si cate goluri a dat la ultimul campionat mondial??

Comparam mere cu portocale! Ca sa nu o mai luam ca Mutu are un rasunet mult mai mare international in profesia lui decat Plesu sau ceilalti oameni care ar merita sa fie la televizor!

Haideti sa sapam si mai departe: daca ar fi sa alegeti si daca v-ar intreba cineva cum ati vrea sa fie odrasla Dumneavoastra cati ati raspunde sincer ca vreti un Plesu, si cati -la fel de sincer- nu ati ridica degetul rusinati sa il pointuiti pe Becali?!

Sunt oameni din profesii diferite, foarte buni la ce fac si care traiesc in aceeasi tara, dar in lumi diferite!

Cand a fost acel congres unde s-a stabilit ca un intelectual este mai valoros din punct de vedere uman decat un sportiv

… ca  as prefera sa ma inconjor de oameni ca Plesu decat Becali si Mutu e o alta poveste, si o alegere personala, dar Becali si Mutu TREBUIE sa apara la televizor, pentru ca viitorii sportivi si oameni de afaceri trebuie sa aiba access la un set de DOs and DON’Ts! Trebuie sa aiba benchmark-uri si trebuie sa invete din …istoria profesiei lor.

Oricum carturarii nu se prea uita la televizor si nu citesc partea aia a presei… lasati-va copiii sa se uite la televizor, dati-le bagajul genetico-filosofic sa digere ce e acolo si sa devina sincer oripilati, lasati-i sa aleaga singuri ce vor sa faca in viata si … ati putea fi surprinsi de faptul ca un fotbalist antuziast are o viata MULT mai frumoasa decat un intelectual facut cu forta care injura marunt din buze la ghiseul unei banci foarte respectabile.

 

Share this article:

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.