Troglodire in cutume

Troglodire in cutume

Troglodire in cutume

2 comments 📅15 October 2013, 11:31

… suna pompos si probabil v-ati dus cu gandul la chestii avocatesti, magie sau portia de sex de dupa post, dar nu … de data asta ma refer la ceva mai serios, la indemana oricui, si de care ne lovim in fiecare zi – fusul orar:

 

Hai sa o luam  filosofic, din prespectiva unui extraterestru care -pentru oarecare motiv pe care nu pot sa mi-l imaginez- a ajuns pe Pamant si incearca sa ne inteleaga -dintr-un alt motiv pe care <<din nou>> nu mi-l pot imagina-:

Avem parti ale planetei care traiesc momente diferite: poate aici e azi, dar in Australia e maine, si intre noi sunt diferite nuante temporale de gri.  Avem chiar si in India cateva ore si jumatate diferenta, si toate astea … pentru ce?

Adica: pentru a sti daca trebuie sa o sun pe RodiCA CAre (in urma repartitiei sau prin vreo bursa Erasmus) este momentan in Japolanda trebuie sa am – pe langa ora mea ca referinta (care accent?) inca o informatie: diferenta de fus orar dintre mine si iubita mea Rodica (am zis iubita mea si nu iubita doar a mea); avandu-le pe cele 2 inculpate pot calcula daca sunand-o acum imi raspunde ea sau un prieten bun si complet platonic caruia -pentru usurinta discursului- ii voi spune Jose… Jose Miranda De La Cruz De La Hoya Cardenal  si care nu, nu are abdomenul chiar asa de lucrat pe cum se zvoneste.

E “simplu”: pentru a-mi da seama in ce bucata de timp traieste Rodica – am nevoie de ora mea, si diferenta magica, si totul e rezolvat: stiu daca e noapte sau noapte alba pe taramul fagaduintei.

Acum, haideti sa facem un exercitiu de imaginatie, si sa ne desenam o lume in care toti traim in acelasi timp, ora de referinta este (arbitrar) cea a Lugojului si indiferent ca undeva e noapte, seara sau dimineata – pentru toata lumea e ora 14:32.

Pentru a sti daca Rodica e la cursuri sau la Jose trebuie sa am aceeasi informatie a timpului -de data asta absolut (take this Einstein) si informatia daca in Urbea in care temporar sta Rodica la specificata ora 14:35 (stiu ca cititi pe toaleta deci v-a luat cam 3 minute sa ajungeti aici) este zi sau noapte.

In amandoua cazurile stalkerul nostru are nevoie de 2 informatii pentru a face o decizie corecta (yeah, right) si pentru a o suna sau nu pe fosta sotie.

Avantajul este clar:

 • – nu vor mai fi incurcaturile care sunt acum cand cineva din head-quarter-ul din Chicago va trozneste o intalnire la ora 09:00 si nu va mai aduceti aminte daca “e ora mea sau a lor, frate, ca nu scrie”.
 • nu vor mai fi probleme de sincronizare intre servere (yeah, I’m a geek) in cazul in care serverul de mail din Caracal are setata o ora … complet a moaca, si decizia lui este considerata prioritara in fata celui din Lugoj care functioneaza zeiss
 • nu vom mai face mutre interzise cand vom vedea un proces verbal al unei intalniri cu happeninguri inter tari in care fiecare eveniment e la o ora care nu pusca
 • in sfarsit imi va iesi socoteala in cazul biletelor de avion, unde scazand din timpul de aterizare timpul decolarii nu iese niciodata timpul de zbor (nu sunt ATAT de geek incat sa o stiu si pe asta)
 • subsemnatul Fosea va primi premiul Nobel pentru literatura pe care tocmai ati savurat-o ,in detrimentul superbei carti a lui Tudor Chirila  – “… bla bla Mare”

 

Share this article:

2 Comments

 1. A.A.
  22 October 2013, 18:03 A.A.

  Pentru situatia cu RRodica, ti-as face cadou 2 ceasuri (au la oferta in bazar) cat despre celelalte puncte, nu mi se par issues, ci chiar delicii! Cum ar fi daca nu ai mai pierde avioane din cauza fusului orar? sau daca in mijlocul noptii nu ar mai suna fixul (care oricum nu suna) din cauza vre-unui soldat americat indragostit nebuneste de moldoveanca noastra ? Some things are meant to be this way 🙂 mucho love!

  Reply to this comment
 2. admin
  23 October 2013, 09:52 admin

  Perfect, Alcoolic Anonim! 😛 Vreau 2 Rolex-uri (gasesti tot in bazar); DAAR, ce ne facem cu Lou Bega care are cate o tipa in fiecare oras?! Iti dai seama ca ar arata ca o hipioata in targul de vechituri – cu 200+ ceasuri pe maini….

  Reply to this comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.